6 VINKKIÄ UUSILLE TANSSINOPETTAJILLE

6 vinkkiä uusille tanssinopettajille

Oletko kiinnostunut tanssinopettajan ammatista? Aloitatko vasta ensimmäisen tanssitunnin ohjaamisen? Olet luultavasti hermostuneisuuden ja innostuksen sekoitus.

Enää et ole vastuussa vain esityksestäsi. Sinulla on kokonainen ryhmä, joka odottaa sinulta viisautta ja ohjausta. Jotta voisit tehdä parhaasi tässä uudessa yrityksessä, tässä on muutama tärkeä askel, joita sinun on noudatettava – jotta voit olla paras mahdollinen opettaja:

1. Jatka oppimista

Sinä olet nyt opettaja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi lopettaa oppiminen.

Ennen kuin astut uuteen studioon, hanki kaikki mahdollinen tanssinopettajakoulutus ja tuki. Katso, miten muut opettavat. Jos et voi tehdä sitä henkilökohtaisesti, käy verkossa katsomassa videoita. Osallistu lisäksi seminaareihin ja lue kirjoja, joiden avulla voit oppia arvokkaita opetusstrategioita. Tämän prosessin aikana kannattaa ottaa huomioon myös seuraavia vinkkejä:

  • Ota käyttöön ongelmanratkaisusuunnitelma. On tärkeää, että sinulla on kokonaiskäsitys tehokkaista opetusmenetelmistä, mutta myös siitä, miten voit ratkaista luokkasi haasteet. Esimerkiksi kaikki tanssijat eivät ole samanlaisia. Sinun on varauduttava siihen, että luokallasi on oppilaita, jotka tuntuvat törmäävän samoihin ongelmiin yhä uudelleen ja uudelleen. Miten neuvot heitä, miten he voivat kehittyä?
  • Ajattele tanssiurasi vaiheita. Mitkä opettajat vaikuttivat sinuun eniten? Miten he opettivat luokkaansa?
  • Jatka oppimista tanssijana. Opetustaitojesi parantamisen lisäksi on tärkeää jatkaa oppimista myös tanssijana. Loppujen lopuksi, jos jotkut taitosi eivät ole kunnossa, miten aiot auttaa oppilaitasi parantamaan taitojasi näillä alueilla?

2. Ole tarkka siitä, miten annat palautetta

Suuri osa tanssijan elämää on palautteen saaminen rakentavan kritiikin muodossa. Parhaat opettajat osaavat käyttää palautetta korjaamaan ja motivoimaan oppilaitaan. Valitettavasti studiossa sanotaan usein negatiivista palautetta. Mutta tämä saa tanssijat yksinkertaisesti tuntemaan, että he ovat epäonnistuneet. Käytä sen sijaan lempeämpää lähestymistapaa, kuten “Ehdotan, että teet näin…” tai “Tuo oli parempi, mutta ensi kerralla kokeile tätä…” Kun käytät tällaista lähestymistapaa, et anna pelkkää kritiikkiä, vaan annat oppilaillesi polun kohti parannusta. On myös tärkeää muistaa, että kaikki oppilaat eivät halua tulla ammattitanssijoiksi. Monet ovat siellä vain nautinnosta. Tavoitteenasi on siis auttaa heitä saavuttamaan henkilökohtainen potentiaalinsa ja kehittymään terveiksi ihmisiksi.

6 VINKKIÄ UUSILLE TANSSINOPETTAJILLE

3. Älä pelkää virheiden tekemistä

Tulet tekemään virheitä matkan varrella. Se on yksinkertaisesti osa opettamisen matkaa. Vaikka haluaisitkin astua ensimmäiseen luokkaasi ja olla alusta alkaen tähtiopettaja, todellisuudessa alan parhaat opettajat ovat saavuttaneet tavoitteensa runsaiden kokeilujen ja erehdysten kautta. Älä siis pelkää kokeilla uusia ideoita ja erilaisia tapoja opettaa ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana. Tulet huomaamaan, että jotkin menetelmät ovat tehokkaita ja jotkin eivät yksinkertaisesti ole. Käytä aikaa kunkin menetelmän arviointiin ja siihen, miksi se toimii tai ei toimi. On kirjaimellisesti loputtomasti tapoja opettaa tanssitunteja. Ja sinun on löydettävä se lähestymistapa, joka sopii sinulle parhaiten. Se on mahdollista vain kokeilemalla ja erehtymällä.

4. Pyydä palautetta

Muista aina myös, että opettaminen on oppimisprosessi. Teet virheitä, opit matkan varrella ja edistyt hitaasti. Yksi virhe, jonka uudet opettajat voivat tehdä, on se, että he luulevat olevansa oppilaita parempia. Todellisuudessa opit heiltä paljon. On siis tärkeää, että lähestyt uutta rooliasi armollisella ja nöyrällä asenteella ja pidät mielesi avoimena koko prosessin ajan. Jos olet todella rohkea, voit myös pyytää palautetta opiskelijoilta. Tämä voi auttaa sinua parantamaan valtavasti, kysyitpä palautetta sitten kirjallisilla kyselyillä oppitunnin päätteeksi, verkkokyselyillä tai yksinkertaisesti henkilökohtaisesti. Jos et ole vielä valmis ottamaan palautetta oppilailtasi, pyydä kokenutta tanssinopettajaa osallistumaan yhdelle tunnillesi ja antamaan sinulle arviointia ja mahdollisia tärkeitä opetusvinkkejä.

5. Luo oppituntisuunnitelmia ja tee muistiinpanoja

Luo jokaisesta oppitunnista tuntisuunnitelmat, jotka sisältävät käsitteet ja vaiheet, jotka aiot käydä läpi, sekä kaikki ideat, joita haluaisit sisällyttää. Et ehkä ehdi käsitellä kaikkea yhdellä tunnilla, joten on tärkeää, että ajatukset on kirjoitettu ylös, jotta muistat ne seuraavaa tuntia varten. On myös tärkeää päivittää muistiinpanosi jokaisen tunnin jälkeen ja kertoa, miten kukin oppilas on pärjännyt. Minkälaisia vinkkejä ja korjauksia tarjosit heille? Toimiiko se? Jos ei, mitä aiot tehdä seuraavaksi?

6. Tanssijoukkueen pukujen valitseminen

Sinulla on oppituntisuunnitelma ja opetustekniikat valmiina. Mutta entä ensimmäinen tanssiryhmän puku? Tämä voi tuntua toissijaiselta aihealueelta, mutta siihen voi liittyä paljon draamaa, jos et valitse oikeaa lähestymistapaa – siksi on tärkeää miettiä tätä jo varhaisessa vaiheessa. Valitsemasi puvun tulisi ilmaista esityksen teemoja ja erottua samalla lavalla. Niiden on myös kestettävä toistuvia esityksiä ja oltava mukavat päällä. Tämä on varmasti suuri tehtävä – siksi sinun on lähestyttävä valintaa huolellisesti. Me Just for Kixillä voimme auttaa sinua tässä prosessissa. Tarjoamme kaikki harjoitusvaatteet, kilpailuasut, tanssikengät ja asusteet, joita tanssijasi tarvitsevat voidakseen tuntea olonsa hyväksi ja näyttää parhaimmalta studiossa ja lavalla. Meillä on kaikki eksklusiiviset tanssimerkit, joissa on tämän päivän uusimmat tyylit ja trendit. Opetitpa sitten pienimpiä tanssijoita tai aikuisia, me voimme auttaa sinua ja luokkaasi pääsemään vauhtiin. Tanssivaatteiden lisäksi tarjoamme myös kaikki tanssinopettajan työkalut ja resurssit, joita tarvitaan loistavan tanssiohjelman järjestämiseen. Mainonnasta koulutukseen ja tukeen, voimme antaa sinulle ja tanssijoillesi voimavaroja, jotta voitte molemmat saavuttaa tanssiunelmanne.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *