10 vinkkiä tanssisi parantamiseen studion ulkopuolella

10 vinkkiä tanssisi parantamiseen studion ulkopuolella

Ahkera työskentely tunnilla on aina tärkeää tanssin kehittämiseksi, mutta studion ulkopuolella harjoittelu on se paikka, jossa osa taikuudesta todella tapahtuu! Tanssitunnit ovat vain tunnin mittaisia, ja kun opit uusia liikkeitä, uuden kombon ja opettajan korjauksia, sinulle jää vain vähän aikaa käsitellä ja kasvaa tanssijana. Mitä sinä siis teet? Harjoittele tuntien ulkopuolella.

Vaikka studiotyöskentely on tietysti tärkeää taitojesi kannalta, opit paljon hitaammin kuin jos käytät aikaa kotona korjausten tekemiseen ja uusien liikkeiden läpikäymiseen. Ajattele, kuinka nopeasti kehittyisit, jos hallitsisit jokaisen liikkeen studion ulkopuolella!!! Miten pääset alkuun? Tässä on 10 vinkkiä

1. Harjoitus tekee mestarin

Harjoittelu on kirjaimellisesti avain kaikkeen. Käytä aikaa harjoitusten, liikkeiden ja sitten kokonaisten rutiinien läpikäymiseen. Varmista, että sovellat opettajan tai koko luokan antamia korjauksia. Harjoittele usein ja huomaat, kuinka paljon olet parantunut!

 

2. Aikataulu

Tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta kuten tanssitunneilla, aikatauluta harjoituskerrat. Näin olet johdonmukainen itsesi ja tanssisi kanssa. Käytä tämä aika rentoutumiseen päivästäsi ja keskity johonkin muuhun, se auttaa myös henkistä ja fyysistä terveyttäsi!

10 vinkkiä tanssisi parantamiseen studion ulkopuolella

3. Vain kun tunnet olosi raikkaaksi ja energiseksi

Et halua, että tanssi lannistaa sinua. Sen on tarkoitus olla hauskaa, eräänlaista eskapismia ja kaivattua sinä-aikaa. Harjoittele siis silloin, kun tunnet itsesi virkeäksi ja energiseksi. Valitse aika, jolloin tiedät, ettet tunne oloasi liian vaisuksi, jotta varmistat, että saat jotain aikaan harjoitellessasi

4. Ole motivoitunut

Kuten edellä mainittiin, motivaatio on puolet taistelusta. Yritä kuvitella, että hallitset haluamasi liikkeet; jaa sitten jokainen liike yksi kerrallaan ja etene ylöspäin. Näin näet, mitä sinun on työstettävä, ja saat motivaatiota työstää sitä

5. Aseta tanssin tavoitteet

Olipa kyseessä sitten kokonainen rutiini tai sarja askeleita, tavoitteen asettaminen saa sinut innostumaan harjoittelusta ja pääsemään tavoitteeseen! Tee lista siitä, mitä haluaisit treenata ja miten aiot päästä tavoitteeseen. Jos esimerkiksi haluat oppia tekemään spagaatin kuukaudessa, tee töitä lämmittelyn ja venyttelyn parissa joka päivä, ja hitaasti mutta varmasti pääset lähemmäs maata!

6. Tallenna itsesi

Tämä saattaa tuntua oudolta, mutta itsesi nauhoittaminen ja tanssin seuraaminen on hyvä tapa nähdä, mihin haluat keskittyä korjauksissa. (Se auttaa sinua myös muistamaan juuri opettamasi rutiinin, jotta et unohda mitään) Ajan myötä voit myös nauhoittaa itsesi uudelleen tanssimassa ja nähdä, kuinka paljon olet parantunut viime kerrasta!!!

10 vinkkiä tanssisi parantamiseen studion ulkopuolella

7. Spotify/ Apple music/ YouTube ovat parhaita ystäviäsi

Jos harjoittelet vain yhden kappaleen tahtiin (esim. sen kappaleen, jota opettajasi käytti rutiinissa), kyllästyt todella nopeasti! Luo tanssisoittolista ja käytä sitä tanssiessasi. Tämä tuo harjoituksiisi lisämaustetta ja haastaa luovuutesi ajattelemaan laatikon ulkopuolella. YouTube on myös loistava paikka nähdä videoita liikkeistä, jotka on eritelty tarkemmin, jos sinulla ei ole aavistustakaan, mitä olet tekemässä!

8. Käytä mukavia vaatteita ja anna itsellesi tilaa

Kuten millä tahansa tanssitunnilla, pukeudu harjoitellessasi johonkin mukavaan. Olipa kyseessä sitten verkkarit ja t-paita tai shortsit ja villapaita, varmista, että olet 100-prosenttisen mukava. Varmista, että sinulla on myös tilaa itsellesi, kun tanssit. Et halua riskeerata mitään vammoja liikkuessasi kotonasi, joten työnnä kaikki huonekalut syrjään, jotta et kompastu varpaaseesi!!!

9. Älä vain tanssi

Mikä tahansa ja KAIKKI liikuntamuoto auttaa mieltäsi ja kehoasi. Joogan, luovan ja dynaamisen venyttelytunnin tai jopa muiden urheilulajien harrastaminen auttaa rakentamaan lihaksia ja kestävyyttä, jotka varmasti siirtyvät myös tanssimiseen. Muista, että kaikki edistyksesi (tanssin avulla tai ilman) auttaa sinua pysymään terveenä ja aktiivisena myös tuntien välillä

10. Lopeta, kun se lakkaa olemasta hauskaa

Säästin tärkeimmän viimeiseksi, ja se on varmistaa, että sinulla on hauskaa. Se ei ole sen arvoista, jos lakkaat nauttimasta ajasta harjoitellessasi. Tanssin pitäisi aina olla hauskaa, ja jos pakotat itsesi nautinnon ohi, se voi aiheuttaa negatiivisen tanssikokemuksen. Älä pakota itseäsi vain siksi, että sinulla on myös. Pidä taukoja, kun tarvitset niitä, niin kauan kuin tarvitset, ja varmista, että rakastat sitä, mitä teet

Tanssi studion ulkopuolella on loistava tapa paitsi parantaa tekniikkaasi ajan mittaan, myös saada sinut hallitsemaan korjauksia, parantaa luovuuttasi ja nauttimaan ajasta itsellesi. Jos olet kiinnostunut aloittamaan tanssimatkasi muista tehdä se meidän STU Arts Dance, meillä on joitakin melko siistejä alkeiskursseja, joita voit tarkistaa täällä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *