9 varmaa vinkkiä – Ota arkirutiinit haltuun!

Monille ihmisille kesäaika on hiljalleen siirtymässä sivuun ja on aika ottaa haltuun arkirutiinit!

Lomat ovat ohi, lapset palaavat kouluun , ja yhtäkkiä tunnemme painetta palata takaisin treenirutiineihimme. Muistatko, miten teimme kaikki normaalit elämän asiat ennen kuin kesää ja lomia? Paluu arkeen ei ole mikään vitsi. Hyvät uutiset? On olemassa keinoja, joilla voit helpottaa sitä. Alla on yhdeksän vinkkiä, joilla pääset takaisin kesän jälkeiseen flow’hun ja koko kehon treenirutiiniin. 

1. Arkirutiinit - pienin askelin

Jos kesäsi on ollut täynnä aurinkoa, hauskanpitoa, matkustelua ja jännitystä, sinun on oltava realistinen sen suhteen, kuinka nopeasti voit palata tyypilliseen – uskallammeko sanoa tylsään? – rutiiniin. Uskon, että olet täynnä energiaa, mutta on melko epätodennäköistä, että olet yhtenä päivänä täydessä kesätilassa ja seuraavana päivänä palaat takaisin työ- ja arkirutiineihin. Ole realisti! Sen sijaan, että yrittäisit palata rutiiniesi kaikkiin osa-alueisiin kerralla, voit asettaa itsellesi pienempiä tavoitteita. Anna itsellesi muutama päivä aikaa järjestää lapsille lukujärjestys, muutama päivä aikaa järjestää kaikki vaatekaapit, muutama päivä aikaa aloittaa ruoanlaitto ja lopettaa ulkona syöminen ja muutama päivä aikaa palata tavalliseen treenirutiinin. Joogaa kotona ja muista, kuinka hyvältä se saa sinut tuntemaan. Ei ole häpeä ottaa pieniä askelia, kunhan lopulta pääset perille!

2. Aseta itsesi menestykseen

Yksi parhaista tavoista varmistaa, että pysyt suunnitelmissa ja tavoissa (vaikka ne eivät tuntuisikaan hauskoilta), on rajoittaa niiden tekosyiden määrää, joita voit keksiä asioiden välttämiseksi. Kun poistat yhtälöstä nämä potentiaaliset kiertotiet, sinun pitäisi olla ainakin hieman helpompi palata takaisin raiteilleen. Harkitse jokaista tekosyytä ja tee päätöksiä ennakoivasti. Jos aiot ehtiä joogatunnille jonain aamuna saadaksesi arkirutiinisi taikaisin, laita vaatteet valmiiksi edellisenä iltana. Jos toivot pääseväsi takaisin terveelliseen ruoanlaittoon, suunnittele reseptit muutama päivä etukäteen, jotta sinulla on kaikki tarvittava keittiössä valmiina myöhemmin samalla viikolla. Jos haluat asettaa treffi-illat kumppanisi kanssa uudelleen tärkeysjärjestykseen, varaa siihen aikaa myös.

3. Pidä kiinni terveellisistä perusasioista

Ainoa asia, joka on pahempaa kuin siirtyminen kesämoodista takaisin tositoimiin, on se, että olo voi tuntua kurjalta. Emme voi taata, ettetkö joutuisi matkan varrella hieman äksyilemään, mutta voimme kertoa, että terveellisten tapojen noudattaminen antaa sinulle huomattavasti lisäenergiaa jaksamiseen ja arkirutiineissa pysymiseen. Juo runsaasti vettä, sinun pitäisi juoda neljästä kuuteen kuppia päivässä – syö lempiherkkujasi kohtuudella ja sovita meditaatio- tai mindfulness-harjoituksia päivääsi, jotta fyysinen ja henkinen terveytesi olisi paras mahdollinen.

4. Suunnittele arkirutiinisi etukäteen

Kesämatkasi ja -seikkailusi eivät olisi toteutuneet ilman pientä ylimääräistä suunnittelua. Myös normaalien arkirutiinien jatkaminen vaatii suunnittelua! Ota vanha kalenteri esiin – olipa se sitten sovellus tai paperiversio – ja suunnittele aikaa aterioiden valmisteluun, treenaamiseen, hengailuun läheistesi kanssa ja laadukkaaseen itsesi hemmotteluun kaikkien mahdollisten sitoumusten ohella. Muutaman viikon kuluttua ei ehkä enää tunnu siltä, että sinun tarvitsee tehdä niin paljon suunnittelua, mutta tällä hetkellä se auttaa sinua pääsemään takaisin rytmiin.

5. Aseta nukkuminen etusijalle

Kesästä syksyyn siirtymisen kaaoksessa on liian helppo antaa levon jäädä pois prioriteettilistalta. Kuka ehtii nukkua, kun keskittyy taas työhön, pakkaa eväät ja yrittää löytää aikaa säännölliseen liikuntaan? Sinun on parasta löytää se aika! Uni on syksyllä aivan yhtä tärkeää kuin kesällä, jolloin olo oli hieman huolettomampi. Aseta realistisemmat odotukset sille, mitä voit saada aikaan joka päivä, jotta voit mennä nukkumaan kohtuulliseen aikaan… ja sammuta näytöt hieman aikaisemmin, jos on pakko! Useimpien aikuisten uni jää liian lyhyeksi. Olisi hyvä nukkua vähintään seitsemän tuntia yössä, mielummin enemmän!

6. Kokeile jotain uutta!

Kyllä, olet palaamassa arkirutiineihin, mutta kuka sanoo, että rutiineiden täytyy näyttää täsmälleen samalta kuin ennen? Nyt voi olla täydellinen aika muuttaa asioita uudella aikataululla, löytää uusia lähestymistapoja treeniin ja muihin asioihin. Tunnet jo nyt olevasi siirtymävaiheessa, joten voit yhtä hyvin ottaa isomman askeleen. Voisimmeko ehdottaa virkistävää kävelykierrosta metsässä tavallisen joogaharjoituksen lisäksi?

7. Laita kalenteriin asioita, joita voit odottaa innolla!

Kesän säännöt. Ymmärrämme, että sen hyvästeleminen ei ole lainkaan hauskaa (kuten ei lainkaan hauskaa). Lopeta näiden syyspäivien raataminen laittamalla kalenteriin muutamia positiivisia suunnitelmia tuleviksi kuukausiksi. Jos sinulla on viikonloppureissu tai vaikka rento päivä ystävien kanssa odotettavana lokakuussa, ehkä nämä syyskuun päivät eivät enää tunnukaan aivan niin ikäviltä! Mikään ei ole niin hyvä kuin hienon päivän odottaminen, joka pitää sinut motivoituneena vähemmän hienojen päivien aikana.

8. Tee arkirutiineista yhteistä

Et ole ainoa, joka kamppailee tiensä tähän uuteen kauteen. Älä pelkää kysyä ystäviltäsi ja läheisiltäsi, kokevatko he samanlaista stressiä! Pitäkää toisianne vastuullisina säännöllisillä tapaamisilla tai jopa hulvattomilla GIF-vaihdoilla. Käynnistä treenirutiinisi järjestämällä aikaa ystävien kanssa. Useimmat asiat ovat parempia, kun et tee niitä yksin!

9. Lakkaa olemasta niin ankara itsellesi

Jos edellä mainitut arkirutiinivinkit eivät heti auta, muista, että kukaan ei odota sinun pääsevän kesämoodista pois silmänräpäyksessä. Pidä kiinni lomatunnelmista vielä hetken aikaa… äläkä tunne syyllisyyttä, jos et saa aikataulua kuntoon heti tai jos huomaat torkahtelevasi herätyskelloon muutaman kerran siellä täällä.

Kesän jälkeen palaat takaisin töihin uudella energialla ja luot arkirutiinisi uudestaan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *